IBS Budapest

Tartalomhoz ugrás Láblácre ugrás

Az IBS-ben kétféle, angol nyelven oktatott alapképzés közül választhatsz:

  1. Az alábbi 3 éves (6 féléves) BSc képzéseket a The University of Buckinghammel közösen kínáljuk Budapesten. Végzettjeink brit és magyar diplomát szereznek:
  1. Az alábbi BSc képzésekben az első 4 félévet az IBS-ben töltik a hallgatók, az 5. és 6. félévet Dublinban, a Dublin Business Schoolban (opcionális), majd az utolsó egy vagy két félévben a kötelező szakmai gyakorlatra kerül sor. Végzettjeink mindkét intézmény diplomáját is megszerezhetik:

A The University of Buckingham és az IBS diplomáját nyújtó BSc szakok

The University of Buckingham és az IBS diplomáját nyújtó BSc szakok első éve közös. Az első két szemeszter során az alapképzésen tanuló hallgatók tananyaga és tanterve azonos. Az IBS lehetőséget ad arra, hogy a jelentkezéskor leadott szakirány választást az első év végén módosítsák illetve véglegesítsék a hallgatók, így a specializációra másodévtől kerül sor. 

A brit BSc képzések oktatásának nyelve kizárólag az angol.  A diploma ezeken a képzéseken hat félév alatt megszerezhető, az ötödik félévben a hallgatók az Erasmus+ cserediák programban való részvétel, a szakmai gyakorlat, vagy további, ismereteiket bővítő tárgyak felvétele mellett dönthetnek.

BSc in Corporate Finance

Mondták már Rád, hogy racionálisan gondolkodsz? Akkor itt a helyed. A pénzügyek világában nélkülözhetetlen látásmód, kiegészítve az alapos szaktudással a banki szférában, biztosjtó társaságoknál, nagy cégek pénzügyi részlegein garantálja számodra a jól fizető munkahelyet.

Tantárgylista

BSc in Business Management

Még nem tudod teljes bizonyossággal, hogy hol képzeled el a karriered? Ez a szak azért jó, mert az "igazi" pályaválasztásra hagy még időt. Lehet, hogy marketing területen fogsz boldogulni, de lehet, hogy olyan vállalkozásban, amelyik a divatszakmában vagy az idegenforgalomban, esetleg az egészségügy területén működik. Ha az ötödik félévben a szakmai gyakorlatot választod, belekóstolhatsz egy szakterületbe, és gyakran az első munkahelyedet is ott találod meg. 

Tantárgylista

BSc in Business Management with AI and Data Analytics

Érdekel a mesterséges intelligencia és az adatelemzés izgalmas világa? A szakon végzettek olyan szakemberekké válnak, akik képesek a legmodernebb AI és adatelemzési technológiákat alkalmazni az üzleti döntéshozatal során. Vállalatoknál, startupoknál, kutatóintézetekben vagy akár tanácsadócégeknél is elhelyezkedhetsz, ahol adatokból nyerhetsz értékes információkat, optimalizálhatod a működési folyamatokat, és hozzájárulhatsz a stratégiai célok eléréséhez. Ha ezt a szakot választod, mi segítünk, hogy megszerezd az ehhez szükséges ismereteket és készségeket.

Tantárgylista

BSc in Business Management with Arts

Vonzanak a művészetek, de a művészetben rejlő üzleti lehetőség is érdekel? A szakon végzettek galériákban, aukciós házakban, rendezvényszervező cégeknél, múzeumokban építhetik karrierjüket,  vagy akár egy tehetséges művészt segíthetnek sikerei elérésében. 

Tantárgylista

BSc in Business Management with Diplomacy and International Relations

Szívesen dolgoznál külföldön vagy külföldiekkel? A nemzetközi tevékenységet folytató vállalkozások külképviseletein olyan szakembereke van szükség, akik a kapcsolatépítéshez nélkülözhetetlen diplomáciai érzékkel és ismeretekkel is rendelkeznek, mindamellett, hogy az adott vállalkozás működését, célkitűzéseit is értik.

Tantárgylista

BSc in Business Management with HRM and Business Psychology

Szeretsz emberekkel foglalkozni? Tudsz figyelni rájuk? Szívesen hallgatnak Rád? Egy vállalkozás vezetői körében ezek nélkülözhetetlen tulajdonságok. Vezetői szakértelem birtokában, pontosan átlátva és értve egy döntés okát, hátterét és várható eredményét, a munkatársak kiválasztásában, fejlesztésében, a vállalkozásban előforduló változások kezelése során az átlagosnál több pszichológiai ismerettel kell rendelkezni. Ha ezt a szakot választod, mi segítünk, hogy megszerezd a szükséges ismerteket. 

Tantárgylista

BSc in Business Management with Marketing

Hogy juttathatod el céged üzenetét egy marketing kommunikációval túlterhelt világban? Ismerd meg a piackutatás és üzletszerzés alapjait marketing menedzsment alapképzésünkön.

Tantárgylista

BSc in Business Management with Tourism

Biztos, hogy szeretsz utazni. Egy-egy út után lehet, hogy már  megfogalmazódott benned is, mit lehetett volna még jobban megszervezni. Ezzel a képzéssel arra készülsz fel, hogy a turizmussal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek miként tudnak sikerre vinni és sikeresen működtetni egy idegenforgalmi vállalkozást, legyen az wellness szálló, utazásszervező- vagy közvetítő cég, sportcentrum, vagy más idegenforgalmi attrakció.

Tantárgylista

BSc szakok opcionális ír diplomával

Az első 4 félévet az IBS-ben töltik a hallgatók, az 5. és 6. félévet Dublinban, a Dublin Business Schoolban (opcionális), majd az utolsó egy vagy két félévben a kötelező szakmai gyakorlatra kerül sor.

A 3. vagy 4. félévben lehetőség van az Erasmus+ cserediák programban részt venni.

Végzettjeink az IBS BSc diplomája mellett abban az esetben szereznek ír diplomát is, ha elvégzik az 5. és 6. szemesztert Dublinban, a Dublin Business Schoolban.

Az alábbi, kizárólag angol nyelven oktatott BSc szakokra magyar állampolgárok kizárólag a FELVI.HU oldalon jelentkezhetnek.

Gazdálkodási és menedzsment szak (Business Administration and Management)

Ismerd meg az üzleti élet alapelveit, gazdasági folyamatok tervezését, vállalatok működését, és tedd mindezt úgy, hogy külföldi tapasztalatra is szert teszel. A vállalatok és pénzügyi intézmények mellett a közigazgatás területén (például önkormányzatokban, egészségügyben, iskolákban) és a nonprofit szféra intézményeiben (alapítványoknál, egyesületeknél) is szükséges a gazdasági tudás. A gazdálkodási és menedzsment alapszak emellett olyan ismereteket is kínál és kompetenciákat is fejleszt, amelyek akár egy saját vállalkozás létrehozásában és működtetésében is segítségedre lehetnek.

Ha mindez érdekel, akkor neked ajánljuk az IBS és a Dublin Business School által nyújtott képzést, amelynek elvégzése után mindkét intézmény gazdálkodási diplomáját is megszerezheted.

Tantárgylista

Nemzetközi gazdálkodás (International Business Economics)

Az IBS (Magyarország) és opcionálisan a Dublin Business School (Írország) által nyújtott alapképzés felkészít a nemzetközi menedzsmentre és üzleti tevékenységre, valamint az interkulturális készségeket is fejleszti. Ez a program elsősorban olyan hallgatóknak szól, akik multinacionális vállalatoknál, a külkereskedelemben vagy a nemzetközi üzleti és szervezeti élet bármely más területén képzelik el a jövőjüket. A képzés során a hallgatók megismerik a nemzetközi piacok működését, beleértve a nemzetközi gazdasági szervezetek stratégiai, pénzügyi és piaci folyamatainak részleteit és elsajátítják a gazdasági kihívások kezelésének alapvető módszereit.

Ha mindez érdekel, akkor neked ajánljuk az IBS és a Dublin Business School által nyújtott képzést, amelynek elvégzése után mindkét intézmény diplomáját is megszerezheted a nemzetközi gazdálkodás területén.

Tantárgylista

Kereskedelem és Marketing (Marketing - Digital Media)

Legyél a digitális marketing szakértője, dolgozz digitális marketing menedzserként, SEO-szakértőként, PPC-specialistaként vagy e-kereskedelmi szakértőként. A kereskedelem és marketing képzésünk amellett, hogy szilárd alapokat nyújt a marketing elméletében, erősen gyakorlatorientált. Az oktatás valós üzleti tapasztalattal rendelkező oktatóink által vezetett kiscsoportos, interaktív szemináriumokon zajlik, ahol a feladatok, beszélgetések és esettanulmányok felkészítenek az egyéni és a csapatban való gondolkodásra és munkára.

Ha mindez érdekel, akkor ajánljuk neked az IBS és a Dublin Business School által nyújtott képzést, amelynek elvégzése után mindkét intézmény diplomáját (BSc in Commerce and Marketing (IBS) és BA (Hons.) in Marketing - Digital Media (Dublin Business School) is megszerezheted a marketing területén.

Tantárgylista

Pszichológia (Psychology)

Ha érdekel az emberi viselkedés, a pszichológiai elméletek, és kutatási ismeretekre is szeretnél szert tennél, akkor ajánljuk neked az IBS és a Dublin Business School által nyújtott pszichológia alapképzésünket, amelynek elvégzése után mindkét intézmény diplomáját megszerezheted.

A diplomáddal továbbtanulhatsz pszichológusnak vagy coach-nak, de viselkedéselemzőként, tanácsadóként vagy szociális munkásként, HR- vagy toborzási szakértőként, illetve marketing- vagy fogyasztói magatartáskutatóként is elhelyezkedhetsz. A képzés amellett, hogy angol nyelven nyújt szilárd pszichológiai alapokat, a kvantitatív és kvalitatív kutatási módszerek széleskörű ismereteivel is felvértez. Az oktatás valós szakmai tapasztalattal rendelkező oktatóink által vezetett kiscsoportos, interaktív szemináriumokon zajlik, ahol a feladatok, beszélgetések és esettanulmányok felkészítenek az egyéni és a csapatban való gondolkodásra és munkára.

Tantárgylista

Magyar nyelvű prospektus letöltése