IBS Budapest

Tartalomhoz ugrás Láblácre ugrás

Mivel jól tudjuk, milyen nehéz a munkaerőpiacon biztos állást találni, nem hagyjuk magukra a hallgatóinkat. A munkakeresés és jelentkezési folyamat megkönnyítése érdekében az IBS karrierirodája egy sor szolgáltatást nyújt azoknak, akik dolgozni szeretnének. Ilyen hasznos segítség a személyes tanácsadás, az állásinterjúra való felkészítés, támogatás az önéletrajz- és motivációslevél megszerkesztésében, a dedikált karrierportál a szakmai gyakorlati és frissdiplomás állások megosztására, állásbörze, online és offline rendezvények, workshopok stb. A karrieriroda a szakmai gyakorlati félév során pedig adminisztratív háttértámogatást nyújt a dolgozni vágyó alapszakos hallgatóknak.

A fentieken túl a munka világába való beilleszkedést segíti az IBS UpSkill programja is.

CV tanácsadás

A jól megírt önéletrajz és motivációs levél nem hoz automatikusan nagyszerű állást, mégis elengedhetetlen része az álláskeresésnek. A személyes adatok, iskolai végzettség és korábbi munkatapasztalatok puszta felsorolása magában nem elegendő egy ütős jelentkezési anyag összeállításához. Karrierirodánk személyre szóló segítséget nyújt abban, hogy a potenciális jelentkező hogyan tudja a jelentkezési anyagát ‘rászabni’ a vágyott pozícióra.

Karriertanácsadás

Az egyéni karriertanácsadás során olyan témákról és körüményekről beszélgetünk el a hallgatóval, amelyek hatással lehetnek a karrierválasztására vagy szakmai előmenetelére úgy mint személyes tulajdonságok, karakter, képességek, érdeklődi kör, piaci körülmények stb. Sokszor saját erősségeink és gyengeségeink reális feltérképezése is nagy kihívást jelent. Bizonyos esetben pedig az egyéni célok meghatározása ütközhet problémába. Azt látjuk, hogy ilyenkor jól jöhet egy objektív, külső megfigyelő, vagy a helyi piaci sajátosságokat jól ismerő szakértő véleménye.

Saját online karrierplatform (TalentNet)

Az IBS saját fejlesztéső, belső karrierportált működtet, amelyhez csak a hallgatóink ill. volt hallgatóink férhetnek hozzá. A portálon olyan funkciók találhatóak mint a beépített CV generátor, vagyis önéletrajzkészítő sablon, kereshető adatbázis az IBS stratégiai partnereiről, és rendszeresen frissített lista a hozzánk beérkező gyakornoki és frissdiplomás állásokról. Az egyéni tanácsadásokon rendre használjuk ezt a hasznos erőforrást. A TalentNet a már elballagott, egykori diákjaink számára is elérhető.

IBS állásbörze

Messze a legnépszerűbb szolgáltatásunk az IBS kampuszon félévente (októberben és áprilisban) megrendezésre kerülő állásbörze. A kapcsolatépítésre nagyszerű rendezvény az alumnik számára is nyitott. A legutóbbi IBS állásbörzéről ITT tekinthető megy egy rövid videós összefoglaló. A börzén a részvétel meghívásos alapon történik, de az iskola profiljába vágó új kiállítókat mindig örömmel fogadunk. Érdeklődés esetén keressenek bennünket a careeroffice@ibs-b.hu címen.

Céges prezentációk és események

Brandépítés céljából sokszor keresik meg az IBS-t cégek azzal a kéréssel, hogy hadd mutatkozhassanak be a diákjainknak. Erre stratégiai partneri kapcsolat esetében van lehetőség. Ilyenkor online prezentáció vagy offline workshop keretében adunk teret a kérésnek. A vállalat operatív működésének bemutatásán kívül szóba szokott kerülni a felvételi eljárás menete és sajátosságai, ill. az elérhető pozíciók is. Időről időre munkaerőközvetítő partnereinkkel is tartunk rendezvényt az álláskeresés témaköreiről.

Szakmai gyakorlati adminisztráció

Alapszakos hallgatóink egy egész szemesztert tölthetnek szakmai gyakorlattal (Placement modul). Ugyan a munkáltató szervezet megtalálása a diák felelőssége, viszont a karrieriroda munkatársai egy sor szolgáltatással segítik őket ebben. Dolgozni jellemzően az ötödik félévben van lehetőség, igénye szerint magyarországi vagy külföldi munkáltatónál. Az elhelyezkedéssel kapcsolatos adminisztráció a karrieriroda feladatai közé tartozik.

Hírlevél

Az IBS karrierirodája rendszeresen küld ki a diákok felé hírlevelet, amelyben hírt adunk a közelgő állásbörzékről, céges nyílt napokról, online képzési lehetőségekről. A visszajelzések szerint mindezek hasznos fogódzót jelenthetnek a munkaerőpiacon való eligazodáshoz, a megfelelő pozíció megtalálásához.