IBS Budapest

Tartalomhoz ugrás Láblácre ugrás

Felvételi eljárás

Kell-e emelt szintű érettségi vizsgát tenni?

Sem a brit, sem az ír kettősdiplomát nyújtó szakokra nem követelmény az emelt szintű érettségi.

Szakmai gyakorlat

Miért hasznos a szakmai gyakorlat?

A gyakorlat célja, hogy hallgatóink valós munkavégzés során próbálják ki az elméletben tanultakat. Mind a hallgatónak, mind a munkáltatónak nagyon előnyös helyzet az, hogy tudják, a placementet követően is kapcsolatban maradhatnak, vagy éppen gond nélkül el is köszönhetnek egymástól. Nagyon gyakori az, hogy végzősünk a szakmai gyakorlatot biztosító cégnél helyezkedik el diploma után, vagyis már a gyakorlat alatt biztos állásajánlatot kap.

Az IBS frissdiplomásai ilyenformán nem pályakezdők, hanem munkatapasztalattal rendelkező munkavállalók. Nem véletlen tehát, hogy végzőseink meghatározó többsége a diploma kézhezvételét követő három hónapon belül végzettségének és érdeklődésének megfelelő, jól megfizetett munkakörben helyezkedik el.

Van-e kapcsolat a hallgató és az IBS között a szakmai gyakorlat alatt?

Természetesen van. Hallgatóinknak meghatározott időközönként kapcsolatba kell lépnie a szakmai gyakorlatát segítő oktatóval (tutor-ral).

Hogyan lehetek biztos abban, hogy a számomra legmegfelelőbb szakmai gyakorlatot választom?

Az IBS-be bekerülő hallgatók egy ún. Captain tesztet töltenek ki, s a teszt révén képet kapnak képességeikről és készségeikről, minderről azzal összefüggésben, hogy milyen területen képzelik el jövőjüket. Az eredmény birtokában közösen alakítjuk ki azt a stratégiát, amelyet követve a hallgató leginkább fel tud készülni tervezett karrierjére.

A placement megkezdéséig tartó időszakban tréningekkel, karrier-tanácsadással, önéletrajz- és motivációs levélírási gyakorlatokkal segítjük hallgatóinkat, akik részben a számos, IBS-ben meghirdetett állásajánlatra, részben saját kutatásaik során megismert felhívásokra jelentkeznek.

Az IBS vagy a hallgató keresi a szakmai gyakorlatot biztosító helyeket?

A szakmai gyakorlati hely keresése és megtalálása a hallgató feladata, ugyanakkor az IBS ebben hathatós segítséget nyújt. Karrierirodánk számos céggel áll kapcsolatban, ezek a cégek elkötelezettek abban, hogy fogadják hallgatóinkat. Gyakori, hogy a pár éve végzett öregdiákunk mára már olyan helyzetben van, hogy jelenlegi IBS-es hallgatóknak kínál állást.

Mi az a placement?

A placement az a szakmai gyakorlat, amelyet BSc szakos hallgatóink az ötödik szemeszterben tölthetnek el, legtöbbször multinacionális cégeknél.

Segít az IBS a szakmai gyakorlati hely megtalálásában?

A  hallgatók saját felelőssége a szakmai gyakorlati hely keresése és megtalálása, amihez az IBS jelentős segítséget nyújt. A Karrier Iroda hosszú évek óta kiterjedt kapcsolatokkal rendelkezik a potenciális munkáltatók tekintetében, s folyamatosan gyűjti az álláslehetőségekre vonatkozó pályázatokat.

Tandíjfizetés

Lehet-e részletekben fizetni?

Kérelemre kapott engedély esetén lehetséges a két részletben történő fizetés, ilyenkor az IBS kezelési költséget és késedelmi díjat állapít meg.

Mikor kell a tandíjat befizetni?

A féléves díjat egy összegben a kell befizetni július illetve január elején, a beiratkozás előtt. Ez alól kivételt képeznek a Diákhitelt igénylő hallgatók.

Nyelvtudás

Milyen szintű nyelvtudás kell ahhoz, hogy valaki angolul kezdhesse meg tanulmányait?

Egy folyamatosan használt, aktív középfokú nyelvtudás (nem nyelvvizsga!)általában már elegendő. Az érdeklődők nyelvtudásukat tesztelhetik a honlapon található mintateszt segítségével.

Szükséges-e nyelvvizsga a jelentkezéshez és/vagy a felvételhez?

Nem.