IBS Budapest

Tartalomhoz ugrás Láblácre ugrás

Felvételi eljárás

Mely tárgyakból kell emelt szintű érettségi vizsgát tenni?

Magyar nyelvű alapképzések esetében az öt érettségi tárgy egyikét kell emelt szinten teljesíteni.

Szakmai gyakorlat

Miért hasznos a szakmai gyakorlat?

A gyakorlat célja, hogy hallgatóink valós munkavégzés során próbálják ki az elméletben tanultakat. Mind a hallgatónak, mind a munkáltatónak nagyon előnyös helyzet az, hogy tudják, a placementet követően is kapcsolatban maradhatnak, vagy éppen gond nélkül el is köszönhetnek egymástól. Nagyon gyakori az, hogy végzősünk a szakmai gyakorlatot biztosító cégnél helyezkedik el diploma után, vagyis már a gyakorlat alatt biztos állásajánlatot kap.

Az IBS frissdiplomásai ilyenformán nem pályakezdők, hanem munkatapasztalattal rendelkező munkavállalók. Nem véletlen tehát, hogy végzőseink meghatározó többsége a diploma kézhezvételét követő három hónapon belül végzettségének és érdeklődésének megfelelő, jól megfizetett munkakörben helyezkedik el.

Van-e kapcsolat a hallgató és az IBS között a szakmai gyakorlat alatt?

Természetesen van. Hallgatóinknak meghatározott időközönként kapcsolatba kell lépnie a szakmai gyakorlatát segítő oktatóval (tutor-ral).

Hogyan lehetek biztos abban, hogy a számomra legmegfelelőbb szakmai gyakorlatot választom?

Az IBS-be bekerülő hallgatók egy ún. Captain tesztet töltenek ki, s a teszt révén képet kapnak képességeikről és készségeikről, minderről azzal összefüggésben, hogy milyen területen képzelik el jövőjüket. Az eredmény birtokában közösen alakítjuk ki azt a stratégiát, amelyet követve a hallgató leginkább fel tud készülni tervezett karrierjére.

A placement megkezdéséig tartó időszakban tréningekkel, karrier-tanácsadással, önéletrajz- és motivációs levélírási gyakorlatokkal segítjük hallgatóinkat, akik részben a számos, IBS-ben meghirdetett állásajánlatra, részben saját kutatásaik során megismert felhívásokra jelentkeznek.

Az IBS vagy a hallgató keresi a szakmai gyakorlatot biztosító helyeket?

A szakmai gyakorlatos hely keresése és megtalálása a hallgató feladata, ugyanakkor az IBS ebben hathatós segítséget nyújt. Karrierirodánk számos céggel áll kapcsolatban, ezek a cégek elkötelezettek abban, hogy fogadják hallgatóinkat. Gyakori, hogy a pár éve végzett öregdiákunk mára már abban a helyzetben van, hogy jelenlegi IBS-es hallgatóknak kínál állást.

Mi az a placement?

A placement az a szakmai gyakorlat, amelyet BSc szakos hallgatóink az ötödik szemeszterben tölthetnek el legtöbbször multinacionális cégeknél.

Segít az IBS a szakmai gyakorlati hely megtalálásában?

A  hallgatók saját felelőssége a szakmai gyakorlati hely keresése és megtalálása. Az IBS azonban ehhez jelentős segítséget nyújt. A Karrier Iroda hosszú évek óta kiterjedt kapcsolatokkal rendelkezik a potenciális munkáltatók tekintetében, s folyamatosan gyűjti az álláslehetőségekre vonatkozó pályázatokat.

Tandíjfizetés

Lehet-e részletekben fizetni?

Kérelemre kapott engedély esetén lehetséges a két részletben történő fizetés, ilyenkor az IBS kezelési költséget és késedelmi díjat állapít meg.

Mikor kell a tandíjat befizetni?

A féléves díjat egy összegben a beiratkozáskor/bejelentkezéskor kell befizetni, tehát augusztus elején ill. januárban. A nem EU tagállamokból érkezőknek éves tandíjat kell fizetniük és egyszeri regisztrációs díjat.

Nyelvtudás

Milyen szintű nyelvtudás kell ahhoz, hogy valaki angolul kezdhesse meg tanulmányait?

Egy folyamatosan használt, aktív középfokú nyelvtudás (nem nyelvvizsga!)általában már elegendő. Az érdeklődők nyelvtudásukat tesztelhetik a honlapon található mintateszt segítségével.

Szükséges-e nyelvvizsga a jelentkezéshez és/vagy a felvételhez?

Nem.