IBS Budapest

Tartalomhoz ugrás Láblácre ugrás

A hallgatókért vagyunk!

A főiskolai tanulmányok kezdetén mindenkiben felmerülnek a kérdések: be fogok tudni illeszkedni? Fogom-e tudni tartani a tempót a tanulásban? Lesznek-e nehézségeim? Számunkra elsődleges, hogy támogassuk a hallgatókat: legyen szó adminisztratív problémáról, tanulmányi vagy más kérdésről. De az egyetemi lét természetesen nem csak a tanulásról szól: előfordulhat, hogy komoly kihívásokkal kell szembenézned, akár személyes, akár más okokból. A Wellbeing tanácsadó csapata azért dolgozik, hogy ezeken átsegítsen. Célunk, hogy a hallgatók sikeresek legyenek az IBS-ben, elérjék a céljaikat, és legfőképpen, hogy jól érezzék magukat, amíg nálunk tanulnak.

Személyes támogatás

shutterstock_107158634.jpg

Az IBS hallgatói bármilyen - akár privát - ügyben is bizalommal fordulhatnak professzionális tanácsadóinkhoz. A beszélgetések során megoszthatják személyes problémáikat, és támogatást kapnak a problémákon való túllendüléshez, hogy a tanulmányaikra tudjanak koncentrálni.

Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, mindenképpen lépj velünk kapcsolatba - még ha nem is hiszed, hogy tudunk majd segíteni, mi talán tudjuk, ki az, akitől majd megfelelő támogatást kaphatsz!


Speciális tanulmányi igények és krónikus betegségek

dyslexia-3014152_1920.jpg

Amennyiben hallgatónk speciális tanulmányi igénnyel rendelkezik, megfelelő tanulmányi megoldást keresünk problémáira. Ugyancsak támogatjuk tanulmányaik során azokat a hallgatóinkat, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek.


Nemzetközi hallgatói tanácsadás

shutterstock_202991449.jpg

Minden segítséget igénylő (külföldi vagy akár más magyar városokból érkező) hallgatónknak segítünk a tartózkodással, szállással, hivatali ügyintézéssel kapcsolatos kérdésekben. Nemzetközi és Erasmus koordinátorunk, Dombora Etelka várja jelentkezésüket.


Sport

IBS Athletic club

Az IBS Atlétikai Klub (IBSAC) lehetőséget nyújt arra, hogy hallgatóink a tanuláson kívül más tevékenységekben is részt vehessenek az IBS-ben. Több sportág is elérhető, legyen a cél az ismerkedés, az egészséges életmód vagy a versenyzés.


Kortárs mentor program

shutterstock_197725715.jpg

A kortárs mentor programban újonnan érkező hallgatóink a feladatra felkészített, felsőbbéves segítő hallgatókat kapnak maguk mellé. A kortárs segítség az első szemeszter folyamán támogatást nyújt az IBS-es életbe való beilleszkedéshez: mentoraink feladata, hogy új hallgatóink segítségére legyenek a vízválasztó első szemeszter alatt. Mentoraink készségesen megosztják tapasztalataikat akár tanulmányi, akár a közösségi életet érintő kérdésekben is, hiszen nemrég még ők is hasonló cipőben jártak.


Szülőknek

For Parents

Az egyetem tanulmányok ideje izgalmas időszak mind a hallgató, mind a hallgató családja számára - érthető, ha a szülők aggódnak, hogyha szeretteik tanulmányaikat egy idegen városban végzik. Büszkék vagyunk rá, hogy számos támogató szolgáltatással tudjuk segíteni hallgatóinkat fiatal felnőtt éveik alatt. Szeretnénk megnyugtatni a szülőket afelől, hogy az IBS-ben gyermeküket a lehető legjobb gondoskodásban részesítjük ezeknek a szolgáltatásoknak a keretein belül.

Fontos:

A szigorú adatvédelmi szabályozások csak akkor engedik, hogy harmadik féllel is megosszunk bármilyen információt, ha ahhoz a hallgató kifejezetten hozzájárult. A szabályozás alapján a szülők, gondviselők, testvérek és házastársak is harmadik félnek minősülnek. Megértjük, ha ez esetenként frusztráló, de számunkra minden esetben a hallgató érdekeinek - jogszabályokban is rögzített - védelme az elsődleges.


Kenneth Umeh

Központvezető helyettes, hallgatói tanácsadás, Hallgatói Központ

E-mail-cím:
E-mail küldése to Kenneth Umeh
Telefonszám:
+36 1 588 8688

Kenyeres Aliz

Student Wellbeing Counsellor, Hallgatói Központ

E-mail-cím:
E-mail küldése to Kenyeres Aliz
Telefonszám:
+36 1 588 8689