IBS Budapest

Tartalomhoz ugrás Láblácre ugrás

A hallgatókért vagyunk!

Amikor elkezdjük a főiskolai tanulmányainkat ugyanazok a kérdések merülnek fel bennünk: be fogok tudni illeszkedni? Fogom tudni tartani a tempót a tanulásban? Lesznek nehézségeim? Számunkra elsődleges, hogy támogassunk: legyen szó személyes gondokról, az első hivatalos budapesti ügyintézésekről vagy tanulmányi kérdésekről. Célunk, hogy hallgatóink megtalálják az IBS-ben az útjukat, sikeresek legyenek és elérjék céljaikat.

Személyes támogatás

shutterstock_107158634.jpg

Minden hallgatónk bizalommal fordulhat Hallgatói Tanácsadónkhoz. A beszélgetések során megoszthatják személyes problémáikat, és támogatást kapnak a problémákon való túllendüléshez, hogy a tanulmányaikra tudjanak koncentrálni.


Tanulmányi Tanácsadás

questions_6ENTdaE.jpg

Az egyéni tanulmányi tanácsadás elérhető az összes olyan diákunk számára, akinek kérdései vannak a kreditekkel, modulokkal vagy tanulmányi előmenetelükkel kapcsolatosan. Személyes találkozók során a hallgatók meg tudják beszélni az alapvető tanulmányi tudnivalókat és választ kaphatnak kérdéseikre.


Speciális tanulmányi igények és krónikus betegségek

dyslexia-3014152_1920.jpg

Amennyiben hallgatónk speciális tanulmányi igénnyel rendelkezik, a Fogyatékosügyi Koordinátorunk megfelelő tanulmányi megoldást keres problémáira. Szintén támogatjuk tanulmányaik során azokat a hallgatóinkat, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek.


Nemzetközi hallgatói tanácsadás

shutterstock_202991449.jpg

Minden segítséget igénylő (külföldi vagy akár más magyar városokból érkező) hallgatóinknak segítünk  Budapesten a mindennapi kérdésekben.


Sport

IBS Athletic club

Az IBS Atlétikai Klub (IBSAC) lehetőséget nyújt arra, hogy hallgatóink a tanuláson kívül más tevékenységekben is részt vehessenek az IBS-ben. Több sportág is elérhető, legyen a cél az ismerkedés, az egészséges életmód vagy a versenyzés. Sportkoordinátorunk eligazítást tud adni a jelenlegi sportolási lehetőségekről, legyen az az IBS-en belül vagy IBS partnernél.


Mentor program

shutterstock_197725715.jpg

A mentor programban erre képzett BSc-s másodéves hallgatóinkat társítjuk a BSc első éves hallgatóival (mentoráltakkal). A kortárs segítség alapvető támogatást nyújt az IBS-es életbe való beilleszkedésbe, mentoraink feladata, hogy támogassák új hallgatóinkat a vízválasztó első szemeszter alatt. Mentoraink készségesen segítenek tanulmányi és szociális életben való kérdésekben is, hiszen nemrég még ők is hasonló cipőben jártak.


Szülőknek

For Parents

Az egyetemi évek mind a hallgató, mind a hallgató családja számára izgalmas időszak és érthető, ha aggódnak, hogyha szeretteik mindezt egy másik városban teszik. Büszkék vagyunk, hogy több támogató szolgáltatással is tudjuk segíteni hallgatóinkat a felnőtté válás évei alatt. A szülők számára azért tesszük közzé ezt az információt, hogy tudják:gyermeküket a lehető legjobb gondoskodásban részesítjük ezeknek a szolgáltatásoknak a keretein belül.

Fontos:

Bár igyekszünk a legnagyobb támogatást nyújtani ebben az időszakban, a szigorú adatvédelmi szabályozások csak akkor engedik, hogy harmadik személyekkel is megosszunk bármilyen információt, ha azt a hallgató a tanulmányi szerződésében engedélyezte. A „harmadik személy” jelenti a szülőket, gondviselőket, testvéreket és házastársakat is. Megértjük, ha ez frusztráló, de ezeken a kereteken belül igyekszünk a maximális segítséget nyújtan