IBS Budapest

Tartalomhoz ugrás Láblácre ugrás

Mind a Bachelor’s (BSc, alapképzés), mind a Master’s (MSc, mesterképzés) programokra való jelentkezés esetében szükséges felmérnünk jelentkezőink angol nyelvtudását. A szintfelmérő egy írásbeli, valamint egy szóbeli részből áll.

Bachelor’s képzések:

Az alapképzési szakokra jelentkezők esetében a szintfelmérő eredménye azt hivatott eldönteni, hogy a hallgató tanulmányait angol vagy magyar nyelven kezdheti-e meg. A teljes szintfelmérés online elvégezhető, egy 100 perces írásbeli, egy kb. 15 perces szóbeli részből, valamint egy hallás utáni szövegértés részből áll. Azok a jelentkezők, akik rendelkeznek:

  • IELTS 6.0 (részeredmények is legalább 6.0), vagy
  • TOEFL 550 (számítógépes verzió esetén 213, iBT verzió esetén 72) pontos vagy e fölötti eredményű vizsgával, mentesülnek a szintfelmérő írásbeli része alól.

Master’s képzések:

A jelentkezők megfelelő szintű angol nyelvtudását egy írásbeli angol nyelvi teszten és orientációs beszélgetésen vizsgáljuk. Mindkettőre a jelentkezővel egyénileg egyeztetett időpontban kerül sor. Az írásbeli vizsgarész alól felmentést ad:

  • IELTS legalább 6.5 (részeredmények is legalább 6.5), vagy
  • TOEFL 575 (computeres verzióban 232, iBT verzióban 79) nyelvvizsga.

Online angol nyelvi szintfelmérés elvégzése beiratkozás előtt

Amennyiben rendelkezik a weboldalunkon felsorolt nyelvvizsga típusa egyikével, abban az esetben az IBS nyelvi szintfelmérője alól mentesül. 

Az IBS tájékoztatja Önt, ha az online angol nyelvi szintfelmérést el kell végeznie.

  • BSc hallgatók: online angol nyelvi szintfelmérő, amelyet bármikor, de csak egyszer írhat meg (segítség és másolás nélkül), online hallás utáni szövegértés és interjú
  • MSc hallgatók: online angol nyelvi  szintfelmérő teszt, amelyet bármikor, de csak egyszer írhat meg (segítség és másolás nélkül)
  • Angol Egyetemi Előkészítő: online angol nyelvi  szintfelmérő teszt, amelyet bármikor, de csak egyszer írhat meg (segítség és másolás nélkül)

Az online angol nyelvi szintfelmérés webhelye: https://seti.ibs-b.hu/

Az online jelentkezési rendszertől emailen kap értesítést, amely tartalmazza a felhasználó nevét és a jelszavát. A felhasználó neve a jelentkezésen megadott email címe vagy a jelentkezési azonosítója (pl. da1234). Az online angol nyelvi szintfelmérő webhelyére történő első bejelentkezés után, kérjük mentse el a jelszavát! 

Az online angol szintfelmérő írásbeli részét kitöltheti bármikor, de csak egyszer (segítség és másolás nélkül).

Az online angol szintfelmérő hallás utáni szövegértés része reggel 9 órakor kezdődik (magyar idő szerint), kérjük, jelentkezzen be a https://seti.ibs-b.hu/ webhelyre 8: 45-kor. Kérjük, egy nappal azelőtt ellenőrizze bejelentkezési adatait. Az online interjúra csak az kap meghívót aki részt vett és befejezte a hallás utáni szövegértés részt. 

Az online angol szintfelmérő szóbeli része a Microsoft Teamsen (nem szükséges letölteni) zajlik egy 20 perces online interjú formájában, amely bármikor lehet 11 és 16 óra között, ugyanazon a napon, mint az online angol szintfelmérő hallás utáni szövegértés része. Felhívjuk figyelmét, hogy az interjúk ideje nem rugalmas, és az interjúztatók ütemezik őket. A stabil internetkapcsolaton kívül kamerára és mikrofonra is szüksége lesz az interjúhoz.

Ha az internetkapcsolat megszakad a hallás utáni szövegértés rész során, kérjük, írjon az info@ibsbudapest.com email címre, és új időpontot adunk Önnek.

Az IBS tájékoztatja Önt az angol szintfelmérő eredményéről (2 napon belül), és ezt követően iratkozhat be.