IBS Budapest

Tartalomhoz ugrás Láblácre ugrás

Az IBS Könyvtárának feladata az iskolán folyó oktatás és kutatás támogatása folyamatosan frissülő dokumentumállománnyal, annak formai és tartalmi feltárásával, helyben végzett irodai szolgáltatások elérhetőségével (nyomtatás, szkennelés, fénymásolás), valamint az elmélyült munkavégzéshez nélkülözhetetlen háborítatlan, csendes körülmények biztosításával.

A KÖNYVTÁR ÁLLOMÁNYA

KÖNYVEK:

A Könyvtár az oktatáshoz kapcsolódóan válogatva gyűjti a hazai és külföldi gazdasági szakirodalmat, egyre szélesebb elektronikus választékkal kiegészülve. A modulleírásokban meghatározott kötelező és ajánlott szakirodalom gyűjtése a Könyvtár állományfejlesztő tevékenységének legfontosabb feladata, ugyanakkor hallgatóink egyedi igényeit is (pl. szakdolgozatírás) támogatjuk szakirodalommal. Az állományt jelenleg 8 ezer könyv több mint 15 ezer példánya alkotja. Az állomány döntő része angol nyelvű szakkönyv, de figyelemmel kísérjük és naprakészen frissítjük magyar nyelvű könyvgyűjteményünket is.

FOLYÓIRATOK, ADATBÁZISOK:

A könyvtár gyűjti a gazdasági képzéshez, valamint a nyelvoktatáshoz szükséges legfontosabb magyar, illetve nemzetközi folyóiratokat, melyek digitális kiadványai érhetőek el. Elektronikus adatbázisokon keresztül teljes szöveggel hozzáférhetőek a nemzetközi tudományos és gazdasági élet kiemelkedő folyóiratai (EBSCO, Emerald, ProQuest, JSTOR, Grove Art Online, SSRN, ECCH).

SZAKDOLGOZATOK:

A könyvtár gyűjti és feldolgozza a Főiskolán született szakdolgozatokat. A szakdolgozatok a Főiskola hallgatói számára (a titkosítottakat kivéve) hozzáférhetőek a Könyvtárban.

IDEIGLENES MEGŐRZÉSŰ DOKUMENTUMOK:

A Könyvtárban megtalálhatóak a Főiskola aktuális szórólapjai, információs kiadványai, valamint a helyi és tágabb közösség kulturális programfüzetei.

BEIRATKOZÁS ÉS KÖLCSÖNZÉS

A könyvtári tagság a Főiskola hallgatói és oktatói számára automatikus és ingyenes. Külsős látogatók számára helyben olvasás és könyvtárközi kölcsönzés biztosított.

KÖLCSÖNZÉSI FELTÉTELEK:

  • A kölcsönzési idő szorgalmi időszakban 3 hét.
  • Minden kölcsönzés, ha nincs rá előjegyzés, az aktuális tanév során tetszés szerinti számban hosszabbítható. (Hosszabbítás iránti kérelmet e-mailben, telefonon vagy személyesen fogadunk.)
  • Egyszerre 8 könyv kölcsönözhető.
  • Olvasótermi könyv kivételes esetben, szigorított kölcsönzési feltételek mellett estére, vagy hétvégi zárva tartás idejére kölcsönözhető.
  • A késedelmi díj 200 Ft.-/nap/dokumentum. (Olvasótermi, valamint előjegyzett könyv visszatartása esetén 1000 Ft.-/nap/dokumentum.).
  • Lejárt határidejű kölcsönzések visszatartása vagy a késedelmi díj térítésének elmaradása esetén a könyvtár szolgáltatásai a tartozások rendezéséig felfüggeszthetők

KÖNYVTÁRKÖZI KÖLCSÖNZÉS:

Mind a hallgatóknak, mind az oktatóknak lehetőségük van más könyvtár állományából kölcsönözni a főiskola könyvtárán keresztül. A kölcsönzés szabályai ez esetben a kölcsönadó könyvtár szabályaihoz igazodnak.

NYITVA TARTÁS

A könyvtár nyitva tartásása ezen a linken érhető el.

További információk a Könyvtárról hallgatóink és oktatóink számára a Moodle Könyvtár-oldalán találhatóak.

Minden diákunknak jó tanulást, zavartalan munkát kívánunk!

Keresés a Könyvtár adatbázisában​ >

Gráf István

könyvtáros, Oktatási és Kutatási Központ

E-mail-cím:
E-mail küldése to Gráf István
Telefonszám:
+36 1 588 8672