IBS Budapest

Tartalomhoz ugrás Láblácre ugrás

Dr. Láng László munkáját a versenyképes üzleti oktatás és a nemzetközi tanulási környezet kialakítása iránti elkötelezettség jellemezte. Vezetési szemléletében és gyakorlatában megtestesült mindaz, amit az intézmény a diákjai felé is közvetít, és amelynek egyik legfontosabb eleme, hogy a vezetés csakis örömmel végzett, s az érintetteknek szabadságot és egyenjogúságot kínáló munka lehet.

Vezetése alatt az IBS a nemzetközi üzleti oktatás legkiemelkedőbb hazai intézményévé vált, ahova több mint 100 országból érkeznek diákok és oktatók. Hivatali ideje alatt az IBS úttörő partnerséget kötött a University of Buckinghammel, így az első és egyetlen olyan üzleti iskola lett Magyarországon, amelynek képzéseit egy brit egyetem a sajátjaként ismeri el, és így rangos kettős diplomát kínál: a hallgatók magyar és brit diplomát szerezhetnek egy szak elvégzésével. Az intézmény két éve az írországi Dublin Business Schoollal is együttműködésre lépett, így az ír diploma is elérhető a hallgatóknak.

lang laszlo rektor ibs.jpg

Fotó: penzcentrum.hu Kaiser Ákos

„Megtiszteltetés volt az elmúlt 23 évben az IBS-t szolgálni” - mondta Dr. Láng. „Természetesen nagyon büszke vagyok arra, hogy egy olyan iskolát építettünk, amely valóban nemzetközi szintű és hírű, ám a legnagyobb eredményemnek mégis azt tartom, hogy ebbe az intézménybe gyomorgörcs nélkül jönnek be a dolgozók. A jó hangulat és a bizalom elengedhetetlen a kreatív és odaadó munkavégzéshez. Itt kezdődik a valódi minőségbiztosítás, amit aztán kiválóan kiegészít a szakmai profizmus, valamint brit oktatási módszertan és a nemzetközi akkreditáció.”

Utódja, Dr. Rácz Márton az oktatás, a kutatás és az adminisztráció területén is bőséges tapasztalattal rendelkezik. Közgazdász diplomáját a Corvinuson, Gender Studies mesterfokozatát a CEU-n, doktoriját pedig a brit University of Leicesteren szerezte. A szervezetelmélet és a kritikai menedzsmentkutatás területeinek szakértője és kiterjedt vezetői, tananyagfejlesztői és tárgyfelelősi tapasztalata van alap-, mester- és doktori képzési szinten is. A legfontosabb viszont talán, hogy az IBS közössége évek óta jól ismeri őt, és a Szenátus egyhangúlag támogatta rektori kinevezését.

Az új rektor köszönetét fejezte ki elődjének. „Dr. Láng László egy nemzetközi szintű és fókuszú brit stílusú felsőoktatási intézménnyé alakította az IBS-t, amely az angol oktatási rendszerben is bizonyítottan megállja a helyét. Kollégáimmal az általa létrehozott erős alapokon folytatjuk az építkezést, az intézmény további nemzetköziesítését és az oktatás jövőállóságának biztosítását.”

Interjú, további információ:
IBS Sajtóiroda: press@ibs-b.hu

rácz márton ibs rektor.jpg

Dr. Rácz Márton ai IBS Nemketközi Üzleti Főiskola rektora

IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola kampusz Dr Rácz Márton az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola rektora rector IBS Students IBS évnyitó IBS tanulók IBS tanóra

Rektorváltás az IBS-en, sajtóközlemény