IBS Budapest

Tartalomhoz ugrás Láblácre ugrás

Az International Business School partnerei közül 19 cég várta a pultjánál a hallgatókat és az alumni tagjait a fél napos állásbörzén. A cégek visszajelzésükben kitértek arra, hogy tapasztalataik alapján az IBS-es diákok felkészültsége és érdeklődése kimagasló a magyar felsőoktatási piacon. Tartalmas beszélgetések és lelkes kézfogások is jelezték a felek elégedettségét.

Az IBS Karrierirodájának vezetője, Hajdu Andrea kiemelte, hogy a cégek szinte kivétel nélkül visszatérő kiállítók, nemcsak azért mert elégedettek korábban innen érkező diákokkal, hanem mert magát az állásbörzét is szeretik és élvezik. Ennek oka egyrészt, hogy a hazai állásbörzék között egyedülálló módon a félévene megrendezett esemény a partnerek számára ingyenes, valamint hogy itt a diákok felkészülten, érdemi kérdésekkel és kinyomtatott, profi CV-vel érkeznek. Ebben természetesen segíti őket a Karrieriroda karrier- és CV tanácsadással, és a Talent.Net online IBS-es karrierportál önéletrajz generátorával. A cégek azt is értékelik az IBS állásbörzéjében, hogy a kampusz területén kerül megrendezésre, ami által a munkaadók is betekintést nyerhetnek az itteni hangulatba, valamint ennek hatására a diákok is otthonosabban érzik magukat és bátrabbak a beszélgetések során.

Állásbörze az IBS kampuszán

Az IBS állásbörzén kiállító cégek között gyakran találkozni olyan munkaadókkal, akik korábban az IBS-en tanultak, és örömmel jönnek vissza a saját cégük képviseletében az alma materbe. A tanév folyamán az IBS egyes partnereinek lehetősége van online vagy kisebb workshop keretében bemutatkozni a diákoknak, valamint a belsős Talent.Net portálon is elérhető róluk egy rövid céges bemutató. A következő ilyen eseményre ősszel, előreláthatóan októberben kerül sor az IBS kampuszán.