IBS Budapest

Tartalomhoz ugrás Láblácre ugrás

A felvételi pontokat, a korábbi évekhez hasonlóan 2024-től is 500 pontos rendszerben számítjuk a magyar és opcionálisan ír diplomát is adó IBS-en elérhető szakokra. Ennek az alapját, vagyis 200 pontot továbbra is a tanulmányi eredmények, 200 pontot az érettségi eredmények, 100 pontot pedig az intézményi pontok (korábban többletpontok) teszik ki.

Magyar és brit diploma

Fontos kiemelni, hogy ezzel szemben az IBS magyar és BRIT diplomát adó alapképzéseire mindez nem érvényes. Ezekre a szakokra ugyanis a magyar felvételi rendszeren kívül kell jelentkezni, azaz nem a felvi.hu felületén, hanem az IBS saját honlapján. Ezek a képzések a University of Buckingham-mel közös képzések, vagyis a végzősök mind az IBS, mind a University of Buckingham diplomáját megszerzik:

  • BSc in Business Management (üzleti menedzsment művészet, turizmus, marketing, HR vagy pszichológia specializációval)
  • BSc in Corporate Finance (vállalati pénzügyek) és
  • BSc in Business and Diplomatic Studies (üzlet és diplomácia).

A fenti szakokra a https://www.ibs-b.hu/en/how-to-apply/ linken lehet jelentkezni. A felvételi követelmények: érettségi és legalább középfokú angol nyelvtudás, amely nyelvvizsga bizonyítvánnyal vagy írásbeli felmérővel is igazolható.

Magyar és opcionális ír diploma

A felvi.hu felületén pedig azokra a szakokra lehet jelentkezni, melyek magyar és opcionálisan az írországi Dublin Business School diplomáját is adják:

  • a BSc in Business Administration and Management (gazdálkodás és menedzsment)
  • a BSc in International Busines Economics (nemzetközi gazdálkodás)

valamint a két újonnan induló szakra is ugyanez az eljárás vonatkozik, melyek:

  • a BA in Marketing – Digital Media (kereskedelem és marketing)
  • valamint a BA in Psychology (pszichológia).

Ezeknél a szakoknál az 500 pont összeállhat a tanulmányi pontok és az érettségi pontok összegéből, hozzáadva az ún. intézményi pontokat, vagy az érettségi pontok kétszereséből is, az intézményi pontokkal kiegészülve. A jelentkező pontszámát továbbra is a számára legkedvezőbb módon számítják ki. Az IBS-ben NEM kötelező az emelt érettségi, és bármilyen tantárgyból lehet érettségizni.

Intézményi pontok

2024-től a felsőoktatási intézmények határozhatják meg, hogy milyen követelményekért, eredményekért járnak további pontok maximum 100 pont erejéig. Az IBS csakis az angol nyelvtudásért ad többletpontot, amit nyelvvizsga bizonyítvánnyal vagy azzal egyenértékű dokumentummal lehet igazolni, pl. B2 vizsga 70 pont, C1 vizsga 90 pont, C2 vizsga 100 pont. Az IBS által szervezett tanulmányi vetélkedő, a World Tour 1-10 helyezettjei 100 pontot kapnak, amennyiben az IBS-be jelentkeznek a FELVI-n.

A magyar és brit (The University of Buckingham), valamint a magyar és ír (Dublin Business School) diplomát kínáló képzéseknél a felvételi eljárás tehát jelentősen eltér egymástól.

A Felvételi és Marketing Központ munkatársai online vagy személyes konzultációval is az érdeklődők rendelkezésére állnak.

Telefon: +36 1 588 8613

E-mail: info@ibsbudapest.com