IBS Budapest

Tartalomhoz ugrás Láblácre ugrás

Az International Business School kéthetes matching-fund kampányában beérkezett összeg minden forintja után az intézmény ugyanannyit utal a törökországi és szír földrengéskárosultak megsegítésére. A kéthetes kampánynak köszönhetően összesen 617000 forint érkezik a Vöröskereszhez, akik az összeget a régió károsultjainak megsegítésére fordítják.

Dr Láng László az IBS rektora így fogalmaz: "Az IBS közössége érzékenyen reagál a világ, ember vagy természet okozta válságokra hiszen az intézmény diákjai, oktatói több mint 100 országból érkeznek. Különös odafigyeléssel osztozunk közel 60 török és szír hallgatónk fájdalmában, aggodalmaiban. A Wellbeing csapatunk már a katasztrófa kezdetén felvette a kapcsolatot az érintettekkel. Az IBS vezetősége úgy döntött, hogy a török és szír károsultak megsegítésére a Vöröskereszttel és nemzetközi közösségével együttműködve elindítja Matching Fund kampányát. A kéthetes pénzgyűjtési kampány során minden, az IBS közösség által felajánlott össszeg után az IBS azonos összegű adományt ajánl fel, ezzel megduplázva a végösszeget."

Meltem Güney, első tanácsos és misszióvezető-helyettes, Törökország Budapesti Nagykövetsége az alábbi nyilatkozattal kommentálta a gyűjtést: „Soha nem késő segélyt küldeni a régióba, mert még mindig több százezer túlélő van, akik alapvető szükségletekben szenvednek hiányt, beleértve menedéket (téli sátrak/konténerek), higiéniát (mobil WC/fürdőszoba/zuhanyzók), ágyak /hálózsákok/takarók, melegítők, generátorok és orvosi ellátás stb. A pénzbeli adományozás jelenleg a legjobb segélyforma, mert a régió lakosságának igényei folyamatosan változnak, és a hivatalos segélyszervezetek készpénzadományokkal gyorsabban tudják kezelni és beszerezni ezeket az adományokat. Ezenkívül a legsürgősebben szükséges cikkek, mint például az előregyártott menedékházak, téli sátrak és mobil WC-k/fürdőszobák logisztikailag könnyebben és gyorsabban beszerezhetők a piacról. A beérkező pénzt ezekre a beszerzésekre fordítjuk.”

Online plakát magyar.jpg