IBS Budapest

Tartalomhoz ugrás Láblácre ugrás

Izgalmas végkifejlettel zárult az IBS World Tour Trivia Competition, amely az Emirates légitársasággal és a Brit Nagykövetséggel közösen került megrendezésre. Tizenkét tehetséges középiskolás nyűgözte le angol nyelvtudásával és széleskörű globális ismereteivel a rangos szakértőkből álló zsűrit, amelyben az együttműködő partnerek és az IBS képviselői foglaltak helyet.

A versenyre hazai 11. és 12. évfolyamos diákok jelentkezhettek, akik szívesen mérték össze tudásukat a nyelvtudás, a világtörténelem, a földrajz és a kultúra területén. Az első forduló során egy 100 angol nyelvű kérdésből álló összetett kvízt kellett megoldaniuk, majd egy 250 szavas esszét is írtak. A legjobban teljesítők jutottak tovább a döntőbe.

IMG_20230324_161445.jpg

A döntősök az IBS budapesti kampuszán bizonyíthatták egyénileg is a rátermettségüket. A döntő során egy kvízt kellett megoldaniuk (szótárhasználat nélkül), és egy 10 perces előadásban kellett meggyőzniük a zsűrit, hogy ők a legjobbak. A győztesek pódiumán az Emirates által bőkezűen szponzorált díjak sorakoztak, köztük az 1. hely jutalma: egy retúrjegy és szállás két fő részére egy teljes hétre az Emirates által kiszolgált bármely célállomásra a világon. A 2. és 3. helyezettek Európán belül utazhatnak, lehetőséget adva számukra a különböző országok és kultúrák felfedezésére.

A verseny ötletgazdája, az IBS a döntősöknek felajánlotta az 50%-os ösztöndíjat a University of Buckingham-mel együttműködve kínált alapképzési programokra, ezzel támogatva a tehetségeket. Emellett az első három helyezett egyedülálló lehetőséget kap arra, hogy részt vegyen egy teadélutánon, amelyet őexcellenciája, Paul Fox, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete tart a rezidenciáján.

"Az Emirates légitársaság célja, hogy minél többen megismerhessék a világot és közelebb hozni a kultúrákat. Ezért is fantasztikus évről-évre látni a tehetséges fiatalok lelkesedését különböző országok iránt. Profizmusuk, lenyűgöző nyelvtudásuk és magabiztosságuk közös nevezője minden döntősnek. Öröm számomra, hogy a Brit Nagykövetséggel és az IBS főiskolával közösen tovább tágíthatjuk horizontjukat és a legjobbaknak megvalósíthatjuk álmait is. Hiszek abban, hogy ez a kezdeményezés segíthet minden magyar középiskolai diáknak jobban felkészülni az életre és megélni vágyaikat." Horváth Gábor, zsűritag, az Emirates Airline magyarországi képviseletvezetője

Elismerve a tanárok kulcsszerepét a hallgatók felkészítésében, az IBS 250 000 Ft különdíjat adományozott az 1. helyezett felkészítő tanárának valamint 1.000.000 Ft-os különdíjjal jutalmazták az 1. helyezett gimnáziumot is, méltányolva az intézmény hozzájárulását a tanulmányi kiválóság ápolásához.

  1. helyezett: Csiszár Barnabás, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulója
  2. helyezett: Lehoczky Tamara, a budapesti Toldy Ferenc Gimnázium tanulója
  3. helyezett: Horváth Bence, a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum tanulója

Az IBS World Tour Trivia Competition az intellektuális versengés mellett az együttműködő intézmények elhivatottságáról is tanúskodott.

image00007.jpeg
"Nagyon lenyűgözött a hallgatók előadásainak minősége és a prezentációs készségük. Az IBS versenye segítette őket abban, hogy megmutassák energiájukat, tehetségüket és kreativitásukat, és biztos vagyok benne, hogy ezek a hallgatók nagyszerű dolgokat fognak véghez vinni, és a jövőben jó hírét keltik Magyarországnak." Leslie Hayler, tanácsos, Brit Nagykövetség
20230421_155615.jpg