IBS Budapest

Tartalomhoz ugrás Láblácre ugrás

Az az IBS kampuszán október 25. és 27. között megrendezésre került esemény a globális együttműködés és tanulás szellemében zajlott. Európa különböző részeiről érkező partnereinkkel gondolkodtunk együtt, és igyekeztünk választ találni a felsőoktatás legégetőbb kérdéseire.

Az esemény egyik legfontosabb programja szerdán zajlott le, ahol vendégeink izgalmas témákkal készültek 15 perces prezentációk formájában, melyek után volt lehetőség kérdezni, beszélgetni, esetenként vitára is sok került. Először a "Mesterséges intelligencia - veszély vagy haszon az emberiség számára?" témáját jártuk körül egy élénk vita keretében, melyet a moderátornak kellett félbeszakítania, hogy elegendő időt biztosítson a többi előadásnak. Utána a "Vezetés etikája: jelenlegi trendek és ajánlott gyakorlatok" témakörben mélyedtünk el, mely friss bepillantást nyújtott a felelős vezetés területére.  Ezt követően egy prezentáció és dinamikus beszélgetés következett arról, hogy "Milyen hatással lesz az MI a számítógépekkel való interakcióra?", valamint megvitattuk a "Fogyasztó 4.0 és annak hatása az üzleti modellekre" témakörét is, mely értékes betekintést nyújtott a fogyasztói magatartás alakulásába. Az esemény a "Környezetvédelmi tantárgyak kidolgozásának fontossága" témájú előadással és beszélgetéssel zárult.

Az izgalmas prezentációkon kívül a résztvevőknek lehetőségük nyílt órákat tartani, részt venni különböző oktatási programokon, valamint közreműködtek az Erasmus csereprogramot népszerűsítő rendezvényen, ahol az IBS diákjainak mesélhettek országaikról és intézményeikről.

A Nemzetközi Hét évente megrendezésre kerülő esemény, mely kiváló platformot biztosít külföldi kollégáinknak a kapcsolatépítésre, együttműködésre, közös projektek elindítására. Köszönjük mindazoknak, akik részt vettek ezen eseményen (különösen a belga UCLL University College Leuven-Limburg, VIVES University of Applied Sciences, az osztrák University of Applied Sciences Upper Austria STEYR, a szlovák Comenius University in Bratislava és a holland AUAS Amsterdam University of Applied Sciences képviselőinek), akik hozzájárultak az esemény kivételes sikeréhez. Köszönjük a lelkes részvételt a diákoknak is, és izgatottan várjuk a következő találkozást!

Etelka Dombora

Senior Partner, Erasmus Co-ordinator, Centre for Student Services

E-mail-cím:
E-mail küldése to Etelka Dombora
Telefonszám:
+36 1 588 8623