UPSKILL PROGRAM

Subscribe for more!

Subscribe for updates!

Versenyelőnnyel állítjuk hallgatóinkat a pályára: Nem csak a legkurrensebb tudást adjuk át, a legkeresettebb készségeket is fejlesztjük

UpSkill Programunk lényege, hogy BSc tanulmányaikat végző hallgatóink a jelenleg legkeresettebb üzleti-gazdasági pozíciók betöltéséhez szükséges készségeiket tökéletesíthessék fő szakirányú tudásuk elsajátítása mellett, és ezáltal az IBS friss diplomásai versenyelőnyt szerezhessenek a többi jelölttel szemben a munkaerőpiacon. A program során a hallgatók kiscsoportos keretek között, személyre szabottan fejleszthetik készségeiket és lehetőségük lesz elérhetővé tenni készségprofiljukat a munkáltatók számára is.

Hogyan működik az UpSkill?

Első lépésként az IBS felméri a tanulmányaikat megkezdő hallgatók teljesítményét a munkaerőpiacon legkeresettebb készségekben: ezek a területek az írásbeli kommunikációs, a szóbeli kommunikációs, az elemzői, a kvantitatív, az IT, valamint a csapatmunka készségek.
 

A felmérést követően kezdődik a személyre szabott készségfejlesztés. Ennek során a hallgatók szintjüknek megfelelő kiscsoportos keretek között, gyakorlatorientált tanulás útján fejleszthetik magukat a hat készségterületen.

Azt, hogy a hallgatók milyen szinten állnak az egyes készségekben a modulok végeztével, illetve, hogy milyen további, tanterven kívüli eredményeket érnek el (például önkéntes munka, kiemelkedő sportteljesítmény), az IBS szintén elismeri. Mindezekért a diákok egy-egy badge-et, jelvényt kapnak, amiket feltölthetnek szakmai portfóliójukba és LinkedIn profiljukba.

Közvetlen kapcsolat a legvonzóbb munkahelyekkel

A következő szemeszterre az IBS egy önálló, zárt hozzáférésű online platform elindítását tervezi, ahol a hallgatók képességprofiljai egy helyen megtalálhatóak lesznek. Az IBS Talent.Net egy olyan felület, melyen mindig részletes, az IBS által validált információ érhető el a hallgatók legfontosabb munkahelyi készségeivel kapcsolatban, úgy mint:

  • a hallgatók önéletrajza,

  • a készségek aktuális szintje,

  • badge-ek,

  • ajánlások.

A platform jelszóval védett, alapbeállításban nem hozzáférhető külső személyek számára, azonban a hallgató kérésére lehetőség van arra, hogy profiljukat az IBS hallgatók sikeres elhelyezkedéséért felelős kollégái megosszák piacvezető vállalatok HR szakembereivel.

Kezdeményezésünket az inspirálta, hogy jól tudjuk, a felületen található részletes képességprofil  sokkal többet mond el hallgatóinkról, mint pusztán a tanulmányi eredményük. Hiszen a felület konkrét, a munka világában elsődlegesen fontos készségekről, személyes vonásokról ad sok tényező alapján lemért és értékelt információkat.

 

UpSkill & Te

Vegyél részt személyre szabott készségfejlesztő programunkban!
Szerezz badge-eket, és használd őket szakmai portfóliódban, LinkedIn profilodban!
Tedd láthatóvá különleges érdeklődési köreidet és azokat a sikereidet, amikre büszke vagy!
 Kerülj piacvezető HR szakemberek látókörébe!

Miért fontos mindez nekünk?

Intézményi stratégiánk egyik fő célkitűzése olyan tanterv kialakítása, amely közelebb tudja hozni a munkáltatók által támasztott elvárásokat és az IBS-en végző hallgatók tudás- és készségprofilját. Az UpSkill Programot azzal a céllal dolgoztuk ki, hogy egy jó gyakorlatot, iparági sztenderdet állítsunk fel a felsőoktatási személyre szabott készségfejlesztés területén.