Nemzetközi tanulmányok szak

Regisztrálj most!

REGISZTRÁLJ MOST!

A nemzetközi tanulmányok alapszakot végző szakemberek szakképzettsége az oklevélben szereplő megnevezés szerint: „Nemzetközi kapcsolatok szakértő”. A képzés olyan területeket foglal magában, mint a nemzetközi politikai, gazdasági, jogi és európai uniós ismeretek.

A szak időtartama6 félév
MunkarendNappali
Tandíj félévente400.000
Oktatás nyelvemagyar
Diplomát kiállító intézményIBS
Felvételi követelményÉrettségi bizonyítvány + egy emelt szintű érettségi az érettségi pontokat adó tárgyak valamelyikéből – részletek ld. felvi.hu
Szakmai gyakorlatIgen
Külföldi tanulási lehetőségIgen
CampusBudapest
Oktatás kezdeteszeptember
Jelentkezési határidő (www.felvi.hu)2020. február 15.

A képzés végén olyan diplomás szakemberek kerülnek ki a munkaerőpiacra, akik alkalmasak az európai integrációs folyamatból származó kihívások kezelésére. A nemzetközi kapcsolatok szakértői, a megszerzett tudás birtokában, könnyen eligazodnak a nemzetközi életben, mivel ismerik a nemzetközi viszonyokkal kapcsolatos koncepciókat, elméleteket és módszereket, és az Európai Unió jogi és intézményi felépítését. Munkájuk során - az EU közös és közösségi politikájának ismeretében - minisztériumok, kormányzati szervek, állami intézmények nemzetközi és uniós feladatait menedzselhetik, valamint a vállalkozói szférában, önkormányzati társaságoknál irányíthatják az uniós tagságból is származó feladatok teljesítését. A képzés gerincét a társadalomtudományi ág részeként a politológia, szociológia, történelem, jogi és közgazdasági ismeretek alkotják.

Milyen készségeket, kompetenciákat lehet a szakmai ismereteken túl a képzés alatt elsajátítani, illetve fejleszteni?

A készségfejlesztés részét képzi a kommunikáció (kapcsolatteremtő és együttműködő képesség), idegen nyelvek ismerete, informatika és statisztika alkalmazása.

A Nemzetközi tanulmányok alapszak követelményrendszerének része, hogy az intézmény által kibocsátott szakemberek legalább két idegen nyelven legyenek magas szinten tárgyalóképesek, ezért a diploma megszerzéséhez alapfeltétel két középfokú C típusú nyelvvizsga, amelyből az egyik szakmai nyelvvel bővített.

Tematika

A képzés tematikája itt érhető el. 

Jelentkezés

Jelentkezni a központi felvételi rendszeren (www.felvi.hu) keresztül lehet.

TOVÁBB A FELVI.HU-RA​