Nemzetközi tanulmányok szak

Regisztrálj most!

REGISZTRÁLJ MOST!

A nemzetközi tanulmányok alapszakot végző szakemberek szakképzettsége az oklevélben szereplő megnevezés szerint: „Nemzetközi kapcsolatok szakértő”. A képzés olyan területeket foglal magában, mint a nemzetközi politikai, gazdasági, jogi és európai uniós ismeretek.

A szak időtartama6 félév
MunkarendNappali
Tandíj félévente400.000
Oktatás nyelvemagyar
Diplomát kiállító intézményIBS
Felvételi követelményÉrettségi bizonyítvány, legalább egy emelt szintű érettségi
Szakmai gyakorlatIgen
Külföldi tanulási lehetőségIgen
CampusBudapest
Oktatás kezdeteszeptember
Jelentkezési határidő (www.felvi.hu)2020. február 15.

A képzés végén olyan diplomás szakemberek kerülnek ki a munkaerőpiacra, akik alkalmasak az európai integrációs folyamatból származó kihívások kezelésére. A nemzetközi kapcsolatok szakértői, a megszerzett tudás birtokában, könnyen eligazodnak a nemzetközi életben, mivel ismerik a nemzetközi viszonyokkal kapcsolatos koncepciókat, elméleteket és módszereket, és az Európai Unió jogi és intézményi felépítését. Munkájuk során - az EU közös és közösségi politikájának ismeretében - minisztériumok, kormányzati szervek, állami intézmények nemzetközi és uniós feladatait menedzselhetik, valamint a vállalkozói szférában, önkormányzati társaságoknál irányíthatják az uniós tagságból is származó feladatok teljesítését. A képzés gerincét a társadalomtudományi ág részeként a politológia, szociológia, történelem, jogi és közgazdasági ismeretek alkotják.

Milyen készségeket, kompetenciákat lehet a szakmai ismereteken túl a képzés alatt elsajátítani, illetve fejleszteni?

A készségfejlesztés részét képzi a kommunikáció (kapcsolatteremtő és együttműködő képesség), idegen nyelvek ismerete, informatika és statisztika alkalmazása.

A Nemzetközi tanulmányok alapszak követelményrendszerének része, hogy az intézmény által kibocsátott szakemberek legalább két idegen nyelven legyenek magas szinten tárgyalóképesek, ezért a diploma megszerzéséhez alapfeltétel két középfokú C típusú nyelvvizsga, amelyből az egyik szakmai nyelvvel bővített.

Tematika

A képzés tematikája itt érhető el. 

Jelentkezés

Jelentkezni a központi felvételi rendszeren (www.felvi.hu) keresztül lehet.

TOVÁBB A FELVI.HU-RA​