Gyakori kérdések

Regisztrálj most!

REGISZTRÁLJ MOST!

Felvételi eljárás

Nemzetközi tanulmányok szak esetében az öt érettségi tárgy egyikét kell emelt szinten teljesíteni.

Szakmai gyakorlat

A gyakorlat célja, hogy hallgatóink valós munkavégzés során próbálják ki az elméletben tanultakat. Mind a hallgatónak, mind a munkáltatónak nagyon előnyös helyzet az, hogy tudják, a placementet követően is kapcsolatban maradhatnak, vagy éppen gond nélkül el is köszönhetnek egymástól. Nagyon gyakori az, hogy végzősünk a szakmai gyakorlatot biztosító cégnél helyezkedik el diploma után, vagyis már a gyakorlat alatt biztos állásajánlatot kap.

Az IBS frissdiplomásai ilyenformán nem pályakezdők, hanem munkatapasztalattal rendelkező munkavállalók. Nem véletlen tehát, hogy végzőseink meghatározó többsége a diploma kézhezvételét követő három hónapon belül végzettségének és érdeklődésének megfelelő, jól megfizetett munkakörben helyezkedik el.

Természetesen van. Hallgatóinknak meghatározott időközönként kapcsolatba kell lépnie a szakmai gyakorlatát segítő oktatóval (tutor-ral).

Az IBS-be bekerülő hallgatók egy ún. Captain tesztet töltenek ki, s a teszt révén képet kapnak képességeikről és készségeikről, minderről azzal összefüggésben, hogy milyen területen képzelik el jövőjüket. Az eredmény birtokában közösen alakítjuk ki azt a stratégiát, amelyet követve a hallgató leginkább fel tud készülni tervezett karrierjére.

A placement megkezdéséig tartó időszakban tréningekkel, karrier-tanácsadással, önéletrajz- és motivációs levélírási gyakorlatokkal segítjük hallgatóinkat, akik részben a számos, IBS-ben meghirdetett állásajánlatra, részben saját kutatásaik során megismert felhívásokra jelentkeznek.

A szakmai gyakorlatos hely keresése és megtalálása a hallgató feladata, ugyanakkor az IBS ebben hathatós segítséget nyújt. Karrierirodánk számos céggel áll kapcsolatban, ezek a cégek elkötelezettek abban, hogy fogadják hallgatóinkat. Gyakori, hogy a pár éve végzett öregdiákunk mára már abban a helyzetben van, hogy jelenlegi IBS-es hallgatóknak kínál állást.

A placement az a szakmai gyakorlat, amelyet BSc szakos hallgatóink az ötödik szemeszterben tölthetnek el legtöbbször multinacionális cégeknél.

A  hallgatók saját felelőssége a szakmai gyakorlati hely keresése és megtalálása. Az IBS azonban ehhez jelentős segítséget nyújt. A Karrier Iroda hosszú évek óta kiterjedt kapcsolatokkal rendelkezik a potenciális munkáltatók tekintetében, s folyamatosan gyűjti az álláslehetőségekre vonatkozó pályázatokat.

 
 

Tandíjfizetés

Kérelemre kapott engedély esetén lehetséges a két részletben történő fizetés, ilyenkor az IBS kezelési költséget és késedelmi díjat állapít meg.

A féléves díjat egy összegben a beiratkozáskor/bejelentkezéskor kell befizetni, tehát augusztus elején ill. januárban. A nem EU tagállamokból érkezőknek éves tandíjat kell fizetniük és egyszeri regisztrációs díjat.

Nyelvtudás

Egy folyamatosan használt, aktív középfokú nyelvtudás (nem nyelvvizsga!)általában már elegendő. Az érdeklődők nyelvtudásukat tesztelhetik a honlapon található mintateszt segítségével.

Nem.

Regisztrálj most!

Ha érdekelnek képzéseink, küldd el nekünk adataidat, és mi tájékoztatunk újdonságainkról!

Leiratkozáshoz az e-mail cím megadása után válaszd a következő opciót: leiratkozás
We use cookies to improve your experience on our site and to show you relevant offers. To find out more, read our privacy policy.