Angol szintfelmérő

Regisztrálj most!

REGISZTRÁLJ MOST!

Mind a Bachelor’s (BSc, alapképzés), mind a Master’s (MSc, mesterképzés) programokra való jelentkezés esetében szükséges felmérnünk jelentkezőink angol nyelvtudását. A szintfelmérő egy írásbeli, valamint egy szóbeli részből áll.

Bachelor’s képzések:

Az alapképzési szakokra jelentkezők esetében a szintfelmérő eredménye azt hivatott eldönteni, hogy a hallgató tanulmányait angol vagy magyar nyelven kezdheti-e meg. A szintfelmérőre előreláthatóan augusztus második felében kerül sor. A szintfelmérő egy 100 perces írásbeli, egy kb. 15 perces szóbeli részből, valamint egy hallás utáni szövegértés részből áll. Azok a jelentkezők, akik rendelkeznek:

  • IELTS 6.0 (részeredmények is legalább 6.0), vagy
  • TOEFL 550 (számítógépes verzió esetén 213, iBT verzió esetén 80) pontos vagy e fölötti eredményű vizsgával, mentesülnek a szintfelmérő írásbeli része alól.

Master’s képzések:

A jelentkezők megfelelő szintű angol nyelvtudását egy írásbeli angol nyelvi teszten és orientációs beszélgetésen vizsgáljuk. Mindkettőre a jelentkezővel egyénileg egyeztetett időpontban kerül sor. Az írásbeli vizsgarész alól felmentést ad:

  • IELTS legalább 6.5 (részeredmények is legalább 6.5), vagy
  • TOEFL 575 (computeres verzióban 232, iBT verzióban 90) nyelvvizsga.

A mintafeladatsor itt található