Könyvtár

Regisztrálj most!

REGISZTRÁLJ MOST!

Az IBS Könyvtára a dokumentumállományával, annak formai és tartalmi feltárásával hatékonyan segíti a főiskolán folyó oktatást és kutatást.

Nyitva tartás:

H-Cs: 9.30-18.00, P: 9.30-14.00

Szombat-Vasárnap: zárva

Beiratkozás és kölcsönzés: 

A könyvtári tagság a Főiskola hallgatói és oktatói számára automatikus.

Kölcsönzési feltételek:

  • A kölcsönzési idő szorgalmi időszakban 3 hét, vizsgaidőszakban 1 hét.
  • Minden kölcsönzés, ha nincs rá előjegyzés, az aktuális tanév során tetszés szerinti számban hosszabbítható. (Hosszabbítás iránti kérelmet e-mailben, telefonon vagy személyesen fogadunk.)
  • Egyszerre 8 könyv kölcsönözhető.
  • Olvasótermi könyv kivételes esetben, szigorított kölcsönzési feltételek mellett estére, vagy hétvégi zárva tartás idejére kölcsönözhető.
  • A késedelmi díj 200 Ft.-/nap/dokumentum. (Olvasótermi, valamint előjegyzett könyv visszatartása esetén 1000 Ft.-/nap/dokumentum.).
  • Lejárt határidejű kölcsönzések visszatartása vagy a késedelmi díj térítésének elmaradása esetén a könyvtár szolgáltatásai a tartozások rendezéséig felfüggeszthetők.

A KÖNYVTÁR ÁLLOMÁNYA:

FOLYÓIRATOK:

A könyvtár gyűjti a gazdasági képzéshez, valamint a nyelvoktatáshoz szükséges legfontosabb magyar, illetve nemzetközi folyóiratokat. Az elektronikus adatbázisokon keresztül teljes szöveggel érhetők el a nemzetközi tudományos és gazdasági élet kiemelkedő folyóiratai (EBSCO, Emerald. Grove Art Online, SSRN, ECCH).

KÖNYVEK:

A könyvtár az oktatáshoz kapcsolódóan válogatva gyűjti a hazai és külföldi gazdasági szakirodalmat. A modulleírásokban meghatározott kötelező és ajánlott szakirodalom gyűjtése a könyvtár állományfejlesztő tevékenységének legfontosabb feladata. Jelenleg a könyvtár állományát 15 ezer könyv alkotja. Ennek nagy része angol nyelvű szakkönyv. A könyvek raktári rendjét a könyvtárban lévő tájékoztatási táblák mutatják.

SZAKDOLGOZATOK:

A könyvtár gyűjti és feldolgozza a Főiskolán született szakdolgozatokat. A szakdolgozatok a Főiskola hallgatói számára (a titkosítottakat kivéve) hozzáférhetőek a könyvtárban.

IDEIGLENES MEGŐRZÉSŰ DOKUMENTUMOK

A könyvtár a különböző oktatási lehetőségekhez kapcsolódó kiadványokat, prospektusokat időlegesen őrzi meg. Ezek az anyagok általában valamelyik oktatási csereprogramhoz kapcsolódnak, pl. Erasmus.

A könyvtár a főiskola életében nemcsak a hagyományos könyvtári szerepnek tesz eleget, hanem tevékeny részt vállal azokból a feladatokból, amelyek a hallgatók információs igényeinek a kielégítését szolgálják. A könyvtár gyűjti, és a látogatók rendelkezésére bocsátja azokat az anyagokat, amelyek

  • a hallgatók és oktatók kulturális programjainak szervezéséhez,
  • közhasznú, közérdekű információs igények kielégítéséhez,
  • általános tájékozódási, tájékoztatási feladatok ellátásához szükségesek.

A könyvtár vállalja könyvtári és kutatási ismeretek oktatását is. Minden szemeszter elején lehetőség van a könyvtári adatbázisok mélyebb tanulmányozására.

KÖNYVTÁRKÖZI KÖLCSÖNZÉS

Mind a hallgatóknak, mind az oktatóknak lehetőségük van más könyvtár állományából kölcsönözni a főiskola könyvtára segítségével. A kölcsönzés szabályai itt a kölcsönadó könyvtár szabályaihoz igazodnak. Ha bármi kérdése van a könyvtárral kapcsolatban, nyugodtan forduljon a könyvtárosokhoz, akik segítenek annak megoldásában!

Minden diákunknak jó tanulást, hasznos ismeretszerzést kívánnak a könyvtárosok.

A könyvtár munkatársai:

Gráf István könyvtáros +36 1 588 8672
E-mail: library@ibs-b.hu

Keresés a Könyvtár adatbázisában​ >