Akkreditációk

Regisztrálj most!

REGISZTRÁLJ MOST!

Az oktatás kiváló színvonala érdekében az IBS nagy hangsúlyt fektet a minőségbiztosításra.

Stratégiai partnerünkön, a University of Buckingham-en kívül számos más minőségbiztosítási testület minőségi tanúsítványával is rendelkezünk. Főiskolánk számára ez kiemelkedően fontos, mivel mindegyik testület szigorú minőségbiztosítási eljárást alkalmaz. Miközben az IBS teljesíti ezeket a minőségi elvárásokat, saját minőségbiztosítási folyamatait is rendszeresen felülvizsgálja, ami elengedhetetlen feltétel az oktatás magas színvonalának fenntartásához és folyamatos fejlesztéséhez.

BAC

A brit akkreditációt nem véletlenül tekintik a világ legszínvonalasabb minőségbiztosítási rendszerének ezért biztosíték minden hallgatónk számára, hogy a British Accreditation Council for Independent Further and Higher Education (BAC) iskolánkat 2018. július 19-én, mint „Független felsőoktatási intézményt” akkreditálta.

The University of Buckingham

A The University of Buckingham-et 1976-ban oxfordi akadémikusok alapították, s mára a hallgatói vélemények tükrében a legnépszerűbb egyetem Angliában.

A University of Buckingham-et 1976-ban oxfordi akadémikusok alapították, s mára a hallgatói vélemények tükrében a legnépszerűbb egyetem Angliában. 2011-ben hatodszor nyerte el ezt a címet. Ugyanakkor a University of Buckingham a többi rangsorban is meggyőzően szerepel: a The Guardian 120-as listáján a 16., a The Times minősítése szerint a 21. legjobb angol felsőoktatási intézmény.
[[ quote category="teacher_quotes" entry="dr-lang-laszlo-az-ibs-rektora" style="1"]]

Több mint egyéves előkészítő munkát követően 2012 októberében zárult le az a tárgyalássorozat, amelynek eredményeként Nagy-Britannia egyik vezető egyeteme, a University of Buckingham partneréül választotta az IBS-t.

[[ quote category="teacher_quotes" entry="iskola-hitvallasa" style="3"]]

Az IBS a piac változó igényeire és a képzései iránti megnövekedett keresletre reagálva alakította át képzési kínálatát. Ennek eredményeként – a University of Buckingham-mel közösen – az IBS a következő alapképzési programokat indítja:

 • BSc in Management with Marketing (Menedzsment és marketing),
 • BSc in Management with HRM and Psychology (Menedzsment és pszichológia),
 • BSc in Business and Tourism (Üzlet és turizmus),
 • BSc in Business and Diplomacy (Üzlet és diplomácia),
 • BSc in Financial Management (Pénzügyi menedzsment),
 • BSc in Arts Management (Művészetmenedzsment),
 • BSc in Management (Menedzsment).

 Mesterképzési programok:

 • MSc in International Management (Nemzetközi menedzsment),
 • MSc in Financial Management (Pénzügyi menedzsment),
 • MSc in Marketing Management (Marketing menedzsment),
 • MSc in Human Resource Management (Emberi erőforrás menedzsment)
 • MSc in IT for Business Data Analytics (IT és Üzleti Adatelemzés)
 • MBA in Data-driven Management

Doktori képzések:

 • PhD in Business and Management
 • PhD in International Affairs

Részletes tájékoztató ezekről a képzésekről angolul érhető el.

Alapképzések angol nyelven  

Mesterképzések angol nyelven  

Doktori képzések angol nyelven

ACBSP

Az 1988 óta működő amerikai Accreditation Council for Business Schools (ACBSP) az egyetlen olyan akkreditációs szervezet, amely kifejezetten üzleti képzést nyújtó intézmények programjait minősíti, s feladatául tűzte ki, hogy szerte a világon megtalálható üzleti képzések akkreditációja révén ösztönözze a folyamatos fejlődést, és elismerje a kiválóságokat.  

Az ACBSP akkreditáció annak az elismerését jelenti, hogy, az IBS-ben folyó oktatási és tanulási folyamatok megfelelnek az ACBSP által felállított szigorú előírásoknak és követelményeknek.

ECBE

A European Council for Business Education (Üzleti Képzések Európai Tanácsa) egy Párizsban tartott konferencián alakult meg 1995 júliusában. Célja, hogy elősegítse és támogassa az üzleti oktatást nemzetközi szinten is, elsősorban azzal, hogy létrehoz akkreditációs sztenderdeket az üzleti oktatás tudományos és oktatási eredményeit illetően.

 Az ECBE akkreditációja az üzleti képzések számára elérhető független, önkéntes és önszabályozó rendszer. Az akkreditáció folyamatán keresztül a felsőoktatási intézmények képzéseit értékelik. Az IBS 2010-ben csatlakozott az ECBE-hez, és jelenleg az egyik legfontosabb szakjának (Gazdálkodás és menedzsment) az akkreditációjával rendelkezik.

SMBG

Az SMBG, egy a hallgatói tanácsadásban vezető francia tanácsadócég, elkészítette az "Eduniversal" rangsort, a világ legjobb 1000 üzleti iskolájának listáját. Az iskolákat gondosan válogatták objektív kritériumok, egy tudományos tanács és az üzleti iskolák dékánjainak a szavazatai alapján. Az iskolákat a nemzetközi befolyásuk szerint rangsorolták. Az IBS büszke arra, hogy egyike azon öt magyar felsőoktatási intézménynek, amely feljutott a 2009-es listára, miután a Three Palmes (három pálma) fokozatot nyerte el, amelyet a „Kitűnő Üzleti Iskolák”-nak ítélnek oda.

LCCI

Az LCCI nyelvvizsga egy nemzetközileg elismert, Magyarországon is akkreditált nyelvvizsga. Ha szeretnél külföldön tanulni, vagy jó minőségű nyelvvizsgára van szükséged, vagy ha már csak a nyelvvizsga hiányzik a diplomádhoz, az LCCI a legjobb választás!

Előnye továbbá az is, hogy az LCCI olyan szakmai nyelvvizsga, amely életszerű írásbeli (levél-, jelentés- és memorandumírás) és szóbeli feladatokat tartalmaz. Az IBS-ben oktatott üzleti angol tárgyak kiváló alapot biztosítanak az LCCI vizsgához.

Az LCCI vizsga három szinten tehető le: Level1 a kezdők számára, Level2 a középfokon vizsgázóknak, és Level 3 a felsőfokú vizsgázók számára.

Annak érdekében, hogy a felkészülést még sikeresebbé tegyük, minden vizsga előtt felkészítő tanfolyamot szervezünk, amely rendszerint 32 órás, és itt az IBS épületében zajlik.

További információ: www.lcci.hu 

 

International Student Satisfaction 2014

IBS kíváló eredményei alapján elnyerte a "Certificate for Excellent International Student Satisfaction 2014" díjat, amit a főiskolán tanuló külföldi diákok minősítése alapján osztanak ki.

Más egyetemi rangsorokkal ellentétben, a StudyPortals’ International Student Satisfaction díj több ezer Európában tanuló nemzetközi diák véleményére alapul.

A teljes jelentés itt elolvasható! >>
Részletes eredmények itt olvashatóak el! >>

Madridi Kereskedelmi és Iparkamara

Nemzetközi spanyol üzleti nyelvvizsga az IBS-ben! Általános szakmai nyelvvizsgát (Certificado de Espanol de los Negocios) és turizmus szaknyelvvizsgát (Certificado de Espanol del Turismo) tehetnek a jelentkezők Certificado Básico - B2 és Certificado Superior  - C1 szinteken. Ha már csak a nyelvvizsga hiányzik a diplomához, ez a vizsga a legjobb választás!

A vizsgák tartalma

 • Írásbeli: eredeti újságcikkek, szövegek értelmezése, önéletrajz, levél, emlékeztető írása, nyelvtani és szókincs teszt
 • Szóbeli: szövegértés, értelmezés, beszélgetés a vizsgáztatókkal

Az általános üzleti nyelv és turizmus vizsgák leírása

Kapcsolat

Nagy Erika
E-mail: enagy@ibs-b.hu


A levélben kérjük, pontosítsa, melyik típusú vizsgára szeretne jelentkezni. Vizsgaidőpontok egyéni igények szerint is!