Karrier Iroda

Regisztrálj most!

REGISZTRÁLJ MOST!

Oktatási programjaink kialakításánál meghatározó szempont a munkakerőpiac szereplőinek véleménye és elvárása. Vállalati kapcsolatainkat folyamatosan bővítjük annak érdekében, hogy hallgatóink a legnagyobb nemzetközi vállalatoknál tölthessék szakmai gyakorlatukat, és sok esetben ezen vállalatok valamelyikében kezdjék meg karrierjük építését. Az elmúlt években végzős hallgatóink 40%-a kapott teljes munkaidős állásajánlatot a szakmai gyakorlat helyszínén.

A nemzetközi nyitottság intézményünk egyik legfontosabb értéke: az IBS-en arra is növekvő mértékben van lehetősége hallgatóinknak, hogy egy harmadik országban töltsék szakmai gyakorlatukat.

Széleskörű és folyamatosan növekvő vállalati kapcsolataink mellett fontosnak tartjuk azt is, hogy oktatóink ne pusztán akadémiai, de üzleti múlttal is rendelkezzenek, így saját tapasztalataikat és tanácsaikat is átadhassák hallgatóinknak.

Captain teszt

Ahhoz, hogy tudjuk, milyen képességeink vannak, vagy milyen készségeink szorulnak még fejlesztésre, sokszor nem elég az önismeret. Azonban a hatékony tanuláshoz, a megfelelő munkahely megtalálásához és a sikeres karrierhez elengedhetetlen, hogy ezekre a kérdésekre időben választ kapjunk, és a szükséges készségeket, ismereteket elsajátítsuk.  

Ehhez nyújt az Iskola segítséget azzal, hogy a Captain Hungary Kft-től, a Captain-tesztek magyarországi forgalmazójától készség- és képességfelmérő teszteket vásárolt, kizárólag saját hallgatói számára. A3 millió forintos beruházásra úgy tekintünk, mint egy befektetésre hallgatóink jövőjébe, sikeres karrierjébe.

A teszt egy ún. CAPTain Analízis és egy CAPTain Szubjektív tesztből áll, amelyekhez egy IQ teszt is kapcsolódik. A kompetencia-értékelő rendszer segítségével egyéni kompetencia-profilokat készítünk hallgatóinkról. A rendszer feltérképezi a teljes személyiséget, a gondolkodásbeli képességeket, érdeklődési kört és a viselkedésbeli tulajdonságokat. Az egyéni kompetencia-profilokra alapozva minden hallgató személyre szóló ajánlást kap, hogy milyen készségek, képességek fejlesztését javasoljuk, amelyek a munkába álláskor, illetve a munkavégzés első hónapjaiban segítségükre lehetnek.

2009 őszétől a Captain tesztelés az elsőéves hallgatók mintatantervének része.
További részletekről itt olvashat!

Karrier-szolgáltatások

Hallgatóink friss diplomásként valós, az üzleti életben hasznosítható tudás, tapasztalat és képességek birtokában lépnek ki a munkaerő-piacra. Felméréseink alapján hallgatóink meghatározó többsége a diploma átvételét követő három hónapban állást talál, gyakran a szakmai gyakorlatuk alatt nyújtott kiemelkedő teljesítményüknek köszönhetően.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy hallgatóink tényleges versenyelőnyhöz jussanak a munkaerőpiacon. Az IBS Karrieriroda alábbi szolgáltatásai is ezt a célt szolgálják:

  • hallgatóink több száz szakmai gyakorlati pozíció közül választhatnak,
  • saját éves zártkörű állásbörzénken (BIG DAY) hallgatóinknak lehetősége van vállalati partnereink gyakornoki és teljes munkaidős álláslehetőségei közül választani, és bemutatkozni a legnagyobb nemzetközi cégeknek,
  • hallgatóink a képességeiket és készségeiket vizsgáló felmérésben vesznek részt tanulmányaik első és utolsó évében, így pontos képet kapnak arról a hozzáadott értékről, amelyet képzésünknek köszönhetnek (Captain teszt)
  • személyre szabott készségfejlesztő tréningeink nagyban növelik hallgatóink későbbi elhelyezkedési lehetőségeit.

Alumni szolgáltatások

A hallgatóinkkal való kapcsolat nem szűnik meg a diploma átadásakor, minden végzősünket arra buzdítunk, hogy legyenek tagjai az öregdiákjainkat tömörítő egyesületnek.

A hallgatóinkkal való kapcsolat nem szűnik meg a diploma átadásakor, minden végzősünket arra buzdítunk, hogy legyenek tagjai az öregdiákjainkat tömörítő egyesületnek, hiszen ez számukra több szempontból is előnyös:

  • Alumni esteket szervezünk, amelyekre közismert és szakterületükön sikeres embereket hívunk meg, így öregdiákjainknak nemcsak egymással van alkalmuk találkozni, hanem beszélgethetnek az üzleti élet és a közélet elismert személyiségeivel is.
  • Folyamatosan tájékoztatjuk öregdiákjainkat az IBS rendezvényeiről, programjairól, speciális tréningjeinkről.
  • Elküldjük végzőseinknek az IBS-hez érkező állásajánlatokat, így diplomásaink naprakészen tájékozódhatnak az újabb és újabb lehetőségekről.
  • Az online Alumni oldal működtetésével gyors és kényelmes hozzáférést biztosítunk a folyamatosan bővülő szolgáltatások széles köréhez.